Word of the wiser

Mina jag och deras beslut / Permalink / 3

Ni är roliga ni svenskar. Det trodde jag inte faktiskt. Kanske var det aningen naivt, eller låt oss kalla det överpatriotiskt, att tycka att det land jag bodde i hade de trevligaste personerna i världen. Det är ju i varje fall vad turister och nysvenskar tycker om vårt nordiska folk. Sanningen är dock lite grymmare. Ni är ett bistert och lättirriterat folk. Männen är cyniska och otrevliga. Kvinnorna är negativa och föraktfulla och tonåringarna är nästan värst, de är de mest ointresserade och oengagerade personerna jag någonsin stött på.

Okej, jag ska inte kasta skit utan att förklara mig. På det stora hela får jag väl skylla mig själv. I mitt jobb så är jag nog inte så svår att ogilla, du har ju trots allt dömt mig i samma stund jag säger hej. Men skulle du se mig på gatan skulle du aldrig tro det om mig. Som TM-säljare jobbar jag över hela Sverige hela dagarna och jag har bemötts olika av alla områden. Självklart är inte alla otrevliga och dryga människor, det finns riktiga guldkorn som jag sparar med mig och som får mig att känna att det jag gör trots allt är till nytta och glädje för många.
Det är ju såklart underförstått att alla inte gillar att bli uppringda med erbjudanden, men om man ringer angående något som man haft förut, t.ex. en medlemskap i en villaförening eller en prenumeration på din gamla jakttidning, då kan man väl i alla fall vara respektfull mot något som man en gång i tiden med nöje läst eller haft nytta av?
Jaja, jag ska inte ranta en massa skräp mot folk som inte vill bli störda i sin vardag, men jag förstår inte varför man måste vara otrevlig? Ni skulle bli förvånade över sakerna jag fått höra. Folk tar det som en självklarhet att alla hatar mig, varenda en och att jag bara ringer för att mitt livs mål är att störa och bli hatad. Ja. Spot on. You've got it. Einstein är avundsjuk på ditt intelligens. TM (telemarketing) har funnits hur länge som helst nu, om ingen handlade per telefon, tror du vi skulle överleva?

Jag är inte "stolt" TM-säljare, men det har visat sig att jag är väldigt duktig på det här. Det är ett jobb, mitt första på 1½ år efter hundratals sökta. Jag tänker inte sluta för att någon tror att jag är "snopplös" eller "telefonnazist."

Jag är beväpnad med ett jävla munväder. Bring it on.

Till top