Stand Your Ground, You Heroes Of The Land

Kortisar... / Permalink / 1
Efter vår diskussion/konversation om hjältar har jag tänkt väldigt mycket på det du sa. Hjältar finns det väldigt få av i dagens Tellus för att människor är för cyniska och för egotrippade för att överhuvudtaget se de hjältar som finns, för de finns det är jag övertygad om. Men sen det blev olagligt att bära bredsvärd på allmänplats och att metoderna för att stå upp mot en diktator omfattar att måla en protestskylt snarare än att organisera en militärkupp, (för då blir man terrorist stämplad och bortförd) så har våra resurser för att skapa hjältar förvrängts. Jag tror att hjältar finns men att de dränks i sorlet från alla andra människor som försöker göra sig hörda i världen. Damn you Alex Schulman, damn you...
Det finns hjältar som dem som hjälpte till under WTC-katatrofen, hjältar som dagligen räddar liv i ambulanser, hjältar som låter andra sitta på bussen, som låter den där söta tjejen i kön få den sista McFeasten på tio minuter eller personen som du ser upp till och som ger dig kraft att fortsätta med ditt viljelösa liv. Men ingen av dessa hjältar är så tydliga och mystiska som de vi läser om i böcker. De som gjorde sitt liv till en resa för att hjälpa ett folk att överleva en tyrann, de som vägrade lägga sig för förtryck och gav sina liv för frihet. Jag önskar ibland att jag levat på den tiden då man fick höra om drakar, trollkarlar, häxor och troll i bergen. Tiden då Excalibur var äkta, då vi stod för våra val och vår tro.
Det blir ett riktigt tråkigt och dåligt inlägg detta, för nu ska jag stänga av allt och grubbla lite till.

Stinky, jag älskar att diskutera saker med dig, jag är inte den enda heller. Det du sa om hjältar har verkligen fått mig att börja tänka och det har inspirerat mig till att ta tag i den berättelse jag tvekat att skriva under så lång tid.
Till top