För mitt samvetes skull

The Saints / Permalink / 6
Mel, den lilla systern, frågade mig om jag visste vad Kamomillastad var. Alla andra hade tydligen inte haft den blekaste aning, men jag visste. Barndomen finns fortfarande i bakhuvudet på mig. Det märks av ibland, som när jag skulle panta burkar med Stoffe när jag återvände till Norrtälje i onsdags. Han höjde på ögonbrynet och undrade säkert vilka mediciner jag glömt att ta eftersom jag stod och pratade med samt smekte pantmaskinen. Jag försvarar mig med att säga att maskinen faktiskt till slut svalde den flaska som jag visste att det inte var något fel på, men som den ändå klagade på. Men jag vann till slut, mycket tack vare smekandet. *ler* Anledningen till att jag var så igång var främst för att jag saknat Totte så, mycket därför att jag visste hur jobbigt han har det just nu efter jobbiga uppbryt. Jag sov hos honom från Onsdag till lördag. På torsdagen fyllde han år, 22 den lille spjuvern. Det hela slutade med att Isac dök upp också och vi startade ett band i Rock Band. "The Cybar Pixie Chicks" hette vi. Vi blandade instrumenten mellan oss, men oftast var det jag på gitarr, Totte på trummor och Isac sjöng så mycket hans hals och entusiasm (och våra öron) tillät. I övrigt sjöng han bättre och med bättre inlevelse än många av originalsångarna. Hans spontana inlägg av diverse fula ord och sköna ljud fick oss att nästan tappa fattningen när vi spelade för att vi skrattade så mycket. En gott minne.

På lördagen så var det så tid för den årliga julfikan. Den fikan som Totte gjort mycket klart att jag MÅSTE vara på. Det är så här i efterhand jag bara skrattar och skakar på huvudet. Hur vänner kan vara, man tror att man känner dem, men det visar sig att de fortfarande har en del ess i ärmen.
Rätt var det är så ska Totte iväg för att  "hämta en sak i bilen och kolla p-mätaren", vilket alla tyckte var en bra idé. Denna ursäkt var genomskinligare än luft så jag tänkte att "nu, det är nu det är över. När han går bakom mig kommer han skära halsen av mig." Men det kom aldrig. Fem minuter senare så dök han upp. Gav mig ett kort och jag fick läsa högt inför alla. Det vackraste kort jag någonsin sett, bra rimmat och till kortet följde ett stort brunt paket. Jag har alltid tyckt att paket med enkelt brunt paket är mest spännande och jag var verkligen oförberedd på vad som väntade där i.
Mina vänner är de bästa, sjukaste och mest givmildaste någonsin. Vart annars händer såna här saker liksom? De vet hur mycket det betyder för mig och jag ville både sjunka ihop och försvinna samtidigt som jag ville krama och släta av alla inne på fiket. Mest av allt Totte dock. Såna här saker ska inte hända i min verklighet. Det finns inte. Trots att jag hade flyktiga tankar några gånger av ivrig önskan så trodde jag aldrig att det skulle bli så här. Så här stort.
Mina vänner hade alla chippat in och köpt mig en Xbox 360, och de som ägde en lånade ut spel till mig. De kanske tyckte att jag var otacksam som inte fick ryck och sprang omkring och skrek av glädje. Men sanningen att säga så ville jag mest gråta. Som sagt, både sjunka ihop och krama alla. Så här i efterhand skäms jag över att jag hoppade av gymnasiet, just för att jag inte har råd att ens köpa min tjej något i julklapp, inte heller mina bästa vänner eller min familj. Trots att samtliga har skänkt mig saker. Saker som är svåra att släppa taget om för mitt samvetes skull.

Jag älskar er alla in i döden, jag hoppas ni visste att jag gjorde det även innan, men nu lär ni kunna gissa det. Jag kommer att fånga kulor för er, putta er ur vägen för en lastbil eller donera mina organ för er. Vad som helst.

Så, nu såhär 5½ timme före julafton påbörjas vill jag önska er alla en underbar jul. Och ja, "sugarmama" det kan tänkas tvetydigt mot mitt förra inlägg, men jag tror inte du förstod vad jag menade. *ler*

Kram på er alla!

Dagens låt: Dansa på min grav - Bo Kaspers Orkester
Dagens citat: "Du ser tio år äldre ut när du fixat håret."
Dagens känsla är frid.
Jag den 20 december 2008 under den årliga julfikan med vännerna. En fika jag sent ska glömma.
Till top