Konversation 1.0 mellan far och mig.

Allmänt / Permalink / 2

Han vinkar åt mig där jag sitter i min lilla värld och drömmer om alsterlindlands drottning och lyssnar på musik. (Kent - Vapen & Ammunition - Kärleken Väntar)

"Det är dags att sova nu hörru..." han pekar på klockan.

Dra o drit, tänker jag, har gubben inget bättre för sig än att surfa på traktorer i två timmar och sen komma och gnälla på sin pluggande son?

"Jag pluggar lite, det känns så skönt att komma igång med det äntligen." försvarar jag mig.

"Ja visst", han tror mig inte, "men inte nu. Nu ska du sova."

Han har alltid haft denna fascinerande förmåga att oavsett hur gammal jag är så sänker han min ålder med 70 %.

"Men, kan du inte vara glad att jag pluggar istället? Det går så bra nu." svarar den plötsligt 14 år yngre 20:åringen.

Rivjärnet laddar om. Stålspetsklädda ord på kaliber 7.62 klickar in i hans strupe, redo att peppra mig.

"Nej, nu ska du sova", där har ni mantelrörelsen. Allt härefter bestämmer liv eller död.

"Okej, alldeles strax, jag ska bara skriva klart den här frågan", MVG i förhandlingar, 20års erfarenhet av fredsbevarande och har förtjänat hedersmedalj för att ha bevisat mod i fältet då jag har tagit på mig skulden före min bror ett par gånger. Anställ mig FN, jag är vad ni behöver.

Han går ut ur rummet muttrandes det vanliga om "jag blir fan inte klok på dig alltså...".


Jag har slutat plugga, det är sant, men jag sitter istället och skriver detta nu. Bergis inte så hälsosamt om han kommer ner igen, men jag är så dretnyfiken på va Spitfire har för sig så jag håller mig vaken. Inte så värst trött heller, kan väl bara hoppas att jag somnar innan fem inatt. Ska ju trots allt upp vid 6 och agera väckning.

Imorgon ska jag till Norrtälje för Lelas skull. Hon skulle på nån intervju på nån målarlinje och behövde moraliskt stöd, jag ställer upp utan att tveka.

Sen bär det eventuellt iväg till Stockholm och Exar. Mamma blev kefft lack för det men jag får se om hon lugnat sig imorgon, det känns alltid som om jag dissar Exar, trots att jag vill umgås med honom. Det är irriterande. Det är ju trots allt Exar vi pratar om.

Annars bär det av till skjutbanan för lite övning, eventuellt med Autobaum i hasorna. Han måste ju "få hår i röven någongång" som farsan säger.


Nä dra o drit nu kommer jag inte skriva mer denna gång.
 

Till top